Information

Mobilreparationer är bättre för miljön

Mobilreparationer är bättre för miljön

I genomsnitt sparas ca. 80 kg co2 in varje gång en telefon repareras istället för att bytas ut. Med över 300.000 reparationer så har vi tillsammans med våra kunder sparat in en hel del.

Tillsammans har vi minskat utsläppet av koldioxid med över 25.000.000 kg. Vi vill rikta ett stort tack till alla våra kunder som varit med genom åren och bidragit. Vi vet hur frestande det kan vara att köpa en helt ny smartphone. Men utifrån ett ekonomiskt och hållbart perspektiv rekommenderar vi alltid att reparera eller köpa begagnat.

Släng inte din gamla mobiltelefon – vi köper den

Köpte du en ny mobiltelefon innan din gamla hade gjort sitt? Oroa dig inte, du är inte ensam. Alldeles för många hushåll väljer idag att teckna nya abonnemang eller köpa nya mobiltelefoner. Trots att deras gamla telefon är i fantastiskt bra skick. Därför har vi på PhoneIX börjat erbjuda våra kunder alternativet att sälja deras gamla telefon – till oss.

När du lämnar in din smartphone hjälper vi dig att radera all data och sedan bedömer vi enhetens skick. Om den är i gott skick får den leva vidare tillsammans med en ny ägare. Annars återvinner vi den utan kostnad så att materialen i den kan användas på nytt.

Var snäll mot vår planet – köp gärna begagnat

Använder du din mobiltelefon varje dag? Vi vet hur viktig din mobiltelefon är. Därför vet vi även att du inte vill vara utan den eller gå runt med en smartphone som inte fungerar. Om telefonen är hopplöst skadad (ingen reparation kan rädda den ?) tycker vi att du skall kolla på ditt andra alternativ; att köpa en bra, prisvärd och begagnad mobiltelefon.

Mobilreparationer är bättre för miljön

Om man ser till de rapporter som Svenska miljöinstitutet har tagit fram, är det alltid bättre och mer hållbart att reparera en mobiltelefon eller surfplatta. Även om de stora leverantörerna, Samsung, Apple & Huawei, ständigt jobbar med att förbättra deras påverkan på miljön. Finns det fortfarande för många negativa effekter i att vart annat år köpa en ny mobiltelefon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *