Tips & Råd

Laga mobiltelefonen själv eller lämna in den till PhoneIX?

Laga mobilen hemma?

Laga själv eller lämna in?

Det vanligaste felet vi på PhoneIX möter är att glaset har gått sönder på mobiltelefonen. Ibland i kombination med att displayen har fått färgfläckar/svarta partier eller slocknat helt. Om glaset är sprucket finns det en risk att du ska få glas i fingrarna och att fukt kan tränga in genom sprickorna. Många väljer att sätta genomskinlig tejp över sprickorna men den blir lätt bubblig och det kan bli svårt att se på skärmen. Våra kunniga reparatörer kan fixa glas och display på nolltid. Medans du äter lunch byter vi glaset och en timme senare hämtar du en telefon som du inte riskerar att skada dig på. Vi kalibrerar även telefonen åt dig så att touch funktionen fungerar optimalt.

Vad är mobiltelefonen värd för dig? Värt risken?

Det går att laga sin mobiltelefon själv. Det finns även många företag på nätet som säljer billiga reservdelar. Men, det är inte så lätt som det ser ut. Reservdelarna håller inte alltid så hög kvalitet, man får vad man betalar för och det finns mycket som kan gå fel. Risken är stor att du gör mer skada än nytta om du försöker. Dessutom krävs det en hel del specialverktyg som du måste köpa för att kunna ta isär din mobiltelefon. Vanliga skruvmejslar fungerar inte. Dessutom tar det väldigt lång tid för en amatör att lära sig alla knep så att mobilen inte går sönder ännu mer. Våra kunniga reparatörer använder alltid de specialverktyg som jobbet kräver och har lång erfarenhet av att plocka isär, byta delar och sätt ihop en mobiltelefon igen. De kan klara jobbet på en timme, där den glade amatören kanske behöver en hel helg.

Om du vill, vågar och kan. Go for it!

Om du ändå känner att du skulle vilja laga din mobiltelefon själv så kan du köpa reservdelar (av högsta kvalitet) och specialverktyg av oss. Vi har även flera instruktionsvideos på vår hemsida som visar hur du ska göra och kundsupport om du kör fast. Tänk på att vara noggrann och se till att ha gott om tid. Jäkta inte. Tänk på att du ska genomföra en reparation på din mobiltelefon och du vill att den ska bli bättre än vad den var innan du satte igång. Lycka till!

2 thoughts on “Laga mobiltelefonen själv eller lämna in den till PhoneIX?

 1. Pelle skriver:

  Hej. Mycket ger ni för en Sony xz3 i bra skick med laddare

  1. Alexander Nyberg skriver:

   Hej Pelle,

   Vi köper tyvärr inte in Sony-telefoner. Jag vet inte riktigt vart jag kan hänvisa
   dig för det heller.

   Hoppas du får sålt den!

   Vänligen,
   Alexander

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *